maandag 28 november 2011

Recept: rode pesto

Rode Pesto

Ingrediƫnten:
- 500 g goed vaste tomaten (in tros)
- 20 geconfijte tomaten in olie
- 2 lookteentjes
- 1 bot fijngesnipperde basilicum
- 120 g amandelen, fijngehakt
- 100 ml olijfolie
- Zout en peper
- 25 ml tomatenconcentraat

Tupperware-artikelen:

  • Tomatenmes
  • Mengkom 3,5 l
  • Turbomax
  • Blikopener plus
  • Lookpers Magic

Bereiding :
  • Schil de tomaten, snijd ze in stukken met behulp van het Tomatenmes en giet ze in de Mengkom 3,5 l.
  • Laat de geconfijte tomaten uitlekken, snijd ze mbv de turbomax en leg ze in de Mengkom.
  • Voeg er dan de fijngesneden basilicum, de geperste lookteentjes, de fijngehakte amandelen, het tomatenconcentraat aan toe.
  • Zet het deksel met de opening op de Mengkom en mix met behulp van een staafmixer terwijl u er langzaam de olijfolie aan toevoegt.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Tip: Dien de pesto op bij verse warme pasta, parmesan,  gegrilld vlees, visterrine of groenten.

0 reacties:

Een reactie posten