Rode Pesto
Ingrediƫnten:
- 500 g goed vaste tomaten (in tros)
- 20 geconfijte tomaten in olie
- 2 lookteentjes
- 1 bot fijngesnipperde basilicum
- 120 g amandelen, fijngehakt
- 100 ml olijfolie
- Zout en peper
- 25 ml tomatenconcentraat
- 20 geconfijte tomaten in olie
- 2 lookteentjes
- 1 bot fijngesnipperde basilicum
- 120 g amandelen, fijngehakt
- 100 ml olijfolie
- Zout en peper
- 25 ml tomatenconcentraat
Tupperware-artikelen:
- Tomatenmes
- Mengkom 3,5 l
- Turbomax
- Blikopener plus
- Lookpers Magic
Bereiding :
- Schil de tomaten, snijd ze in stukken met behulp van het Tomatenmes en giet ze in de Mengkom 3,5 l.
- Laat de geconfijte tomaten uitlekken, snijd ze mbv de turbomax en leg ze in de Mengkom.
- Voeg er dan de fijngesneden basilicum, de geperste lookteentjes, de fijngehakte amandelen, het tomatenconcentraat aan toe.
- Zet het deksel met de opening op de Mengkom en mix met behulp van een staafmixer terwijl u er langzaam de olijfolie aan toevoegt.
- Breng op smaak met zout en peper.
Tip: Dien de pesto op bij verse warme pasta, parmesan, gegrilld vlees, visterrine of groenten.
0 reacties:
Een reactie posten