zondag 20 november 2011

Recept: apple crumble

Apple-crumble

Ingrediënten:
·         1,5 appels
·         Rol bladerdeeg
·         1,5 ei
·         125 ml volle room
·         15 g vanille puddingpoeder (imperial)
·         100 g suiker
·         75 g bloem
·         40 g boter

Tupperware-artikelen:
·         Universele fijnschiller
·         Appelboor
·         TurboChef of QuickChef
·         Multiflex tartelette
·         Shaker
·         Deegkom pro

Werkwijze:
1)     Schil de appels met de universele fijnschiller en ontdoe de appels van het klokhuis door middel van de appelboor. Hak de appel fijn in de quickchefIII
2)    Steek 6 tartelette vormen uit het bladerdeeg. Spoel de multiflex om met koud water en bedek met de 6 vormpjes bladerdeeg.
3)    Vul de taartjes voor ¾ met stukjes appel
4)    Shake het ei met de room, puddingpoeder en 50 g suiker.
5)    Verdeel het over de 6 taartjes
6)    Maak de crumble in de deegkom pro, voeg de (op kamertemperatuur) boter samen met de bloem en 50 g suiker. Plet met een vork tot je een ‘crumble’ bekomt.
7)    Verdeel over de appeltaartjes
8)    Bak gedurende 20-25 min af op 200°C

TIP: wees creatief en maak crumbles met verschillende soorten fruit!

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten