Apple-crumble
Ingrediënten:
· 1,5 appels
· Rol bladerdeeg
· 1,5 ei
· 125 ml volle room
· 15 g vanille puddingpoeder (imperial)
· 100 g suiker
· 75 g bloem
· 40 g boter
Tupperware-artikelen:
· Universele fijnschiller
· Appelboor
· TurboChef of QuickChef
· Multiflex tartelette
· Shaker
· Deegkom pro
Werkwijze:
1) Schil de appels met de universele fijnschiller en ontdoe de appels van het klokhuis door middel van de appelboor. Hak de appel fijn in de quickchefIII
2) Steek 6 tartelette vormen uit het bladerdeeg. Spoel de multiflex om met koud water en bedek met de 6 vormpjes bladerdeeg.
3) Vul de taartjes voor ¾ met stukjes appel
4) Shake het ei met de room, puddingpoeder en 50 g suiker.
5) Verdeel het over de 6 taartjes
6) Maak de crumble in de deegkom pro, voeg de (op kamertemperatuur) boter samen met de bloem en 50 g suiker. Plet met een vork tot je een ‘crumble’ bekomt.
7) Verdeel over de appeltaartjes
8) Bak gedurende 20-25 min af op 200°C
TIP: wees creatief en maak crumbles met verschillende soorten fruit!
Smakelijk!
0 reacties:
Een reactie posten