maandag 9 april 2012

Recept: frangipanetaart


Frangipanetaart (jes)
Ingrediënten halveren indien kleintjes


Ingrediënten: 
  • Rol bladerdeeg
  • 150 g melkerijboter
  • 180 g suiker
  • 20 g vanillesuiker
  • 3 eitjes
  • 150 g amandels
  • 70 g zelfrijzende bloem
  • Abrikozenjam
  •  

Tupperwaremateriaal:
  • Multiflex mini tartelette of princess vorm
  • Deegkom pro 3l
  • Klopper
  •  

Aan de slag:
1)     Verwarm de oven voor op 175° en haal het rooster er uit.
2)    Multiflexvorm omspoelen met koud water en bedekken met het bladerdeeg.
3)    Bladerdeeg eerst enkele malen doorprikken met een vork voor je de vorm bekleedt.
4)    Meng de boter (op kamertemperatuur), de suiker, de vanillesuiker en 1 ei met behulp van de klopper in de deegkom.
5)    Maal de amandelen fijn in de kaasmolen.
6)    Voeg het amandelpoeder, de bloem en de 2 andere eitjes toe aan het deeg.
7)    Meng tot een homogeen mengsel.
8)    Bedek de bodem van de taartjes met abrikozenjam en vul vervolgens ¾ met het deeg.
9)    Indien je dit wenst kan je de taart versieren met reepjes bladerdeeg vooraleer je de taart afbakt. Men kan ook eigeel over de taartjes strijken.
10)  Bak de taartjes af in de oven op 175° gedurende 40 min. Indien het kleine taartjes zijn moeten deze minder lang in de oven.

Tip: als de taartjes afgebakken zijn kan je die versieren met wat glazuur en een half kersje.
Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten