woensdag 9 maart 2011

Artikelbeschrijving: de croissantparty

Croissant Party      D7180
Karakteristieken:
·         Ultraplat om gemakkelijk horizontaal of vertikaal op te bergen
·         Dubbelzijdige plaat om 8 of 16 croissants tegelijkertijd mee uit te snijden
·         Opening in de plaat om het deel gemakkelijk los te maken
·         Doseerlepeltje vastgeklikt in de plaat (1,5 ml)
·         Vaatwasmachinebestendig
Gebruik en onderhoud:
·         Kan men gebruiken met om verschillende hapjes, versnaperingen, mini-sandwiches, voorgerechtjes, hoofdgerechtjes, vieruurtjes, desserten, pizza, … me te maken.
·         Kan men gebruiken om merktekens op een taartvormige cake te drukken, gemakkelijker om in gelijke stukken te snijden
·         1 gevuld doseerlepeltje voor de kleine croissantjes (16 stuks)
·         2 gevulde doseerlepeltjes voor de grotere croissants (8 stuks)
·         Plaats de vulling ter hoogte van de gaten in de croissant party 
·         Gebruik de doseerlepel om het overgebleven deeg rond de cirkelvorm te verwijderen
Gebruik:
1.     Vouw het deeg in vier, bedek er ¼ van de croissant party mee en ontvouw ht zo weer.
2.     Vul de deeg’n’rol met koud water, rol er mee over het deeg.  Van binnen naar buiten toe!
3.     Haal het overtollige deeg van de rand met de platte achterzijde van het doseerlepeltje.
4.     Voeg er nu de vulling aan toe (1 maartje voor de kleine croissants, 2 maatjes voor de grote croissants) ter hoogte van de gaten.
5.     Bevochtig het centrum (tip van elke driehoek) met water, met behulp van de patisserieborstel.
6.     Duw via de onderkant van de croissant party het deeg wat omhoog. Rol het deeg neer de punt toe dicht. Tip: voor krokantjes (brick- of rijstdeeg) dient u de punten van de basis naar binnen te plooien!
7.     Leg de bekomen croissants op het multiflex deegblad(licht omspoelen met koud water, GEEN boter begruiken!!) Deegblad enkel plaatsen op een koud rooster! GEEN volle bakplaat!
8.     Een eitje loskloppen en uitsmeren op de croissantjes, eventueel versieren met sesamzaadjes, maanzaadjes, …
9.     Kleine croissants afbakken op 200°C gedurende 10 tot 12 min, grotere croissants afbakken op 200°C gedurende 10 tot 15 min.

Onderhoud:
·         Vaatwasmachine bestendig, wel eerst de resten van het deeg verwijderen met een cocktailprikker (centrum van de croissant party)




Vullingen:
·         Kaas, hesp, worstjes, champignons, olijven, scampi’s, chocolade, compote, confituur, …
TIP:  boekje croissant party: met leuk receptjes en tips!



0 reacties:

Een reactie posten