Speculoos tiramisu
Ingrediënten:
-
500 g mascarpone
-
100 g suiker
-
speculooskoekjes
-
3 eigelen
-
2 eiwitten
-
100ml sterke koffie
-
Amaretto
Tupperware-artikelen:
- Kaasmolen plus
- Speedychef
- Deegkom
- Klopper
- Weegschaal
- Squeeze-it
Bereiding :
- Maak sterke koffie en meng met amaretto, laat afkoelen
- Splits de eieren , eigelen samen met de suiker opkloppen in de deegkom.
- Als he mengsel lichtgeel is, meng er dan de mascarpone onder tot een egaal mengsel.
- Eiwitten stijf kloppen in de speedychef
- Meng voorzichtjes het eiwit onder het mengsel met behulp van de siliconen spatel!
- Drenk enkele speculooskoekjes in de koffie en leg in een schaal, koekjes afdekken met een laag mascarponemengsel. Vervolgens zo in laagjes werken.
- Eindigen met een laag mascarponemengsel.
- Laat een nachtje rusten in de koelkast.
- Speculoos malen in de kaasmolen
- Voor het serveren overstrooi je het met gemalen speculoos!
Smakelijk!
0 reacties:
Een reactie posten