vrijdag 15 februari 2013

Recept: mandarijnenmousse

Mandarijnenmousse

Ingrediënten:
-       250 g mascarpone
-       100 g suiker
-       200ml volle room
-       1 blikje mandarijtjes (klein)
-       3 kleine blaadjes gelatine
-       Mandarijnenlikeur of 43 (kan ook weggelaten worden)

Tupperware-artikelen:

  • Blikopener plus
  • Deegkom
  • Klopper
  • Weegschaal
  • Turbomax
  • Squeeze-it

Bereiding :
  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Meng in de deegkom de mascaropne en de suiker tot een egaal mengsel.
  • Vul de microplus met een klein beetje room en warm 2 min op 450 Watt
  • Knijp de gelatine uit en roer dit onder de warme room.
  • Voeg de room, met gesmolten gelatine, onder het mascarponemengsel
  • Hak de mandarijntjes fijn in de turbomax en voeg toe
  • Klop de room op in de speedychef tot slagroom
  • Spatel voorzichtjes onder het mengsel.
  • Verdeel in schaaltjes of potjes met behulp van de squeeze-it en laat opstijven in de koelkast!

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten