donderdag 9 juni 2011

Recept spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara (2 p.)

Ingrediënten:
·         250 g spaghetti
·         50 g Philadelphia natuur
·         10 cl melk
·         Spekblokjes (aantal naargelang je zelf wenst)
·         Peper en zout 
·         Culinaire olie van basilicum

Tupperware-artikelen:
·          Pastakoker en pastatang
·         Microplus schenkkan
·         Menglepel

Werkwijze:
1)     Plaats de pasta in de pastakoker en vul tot aan de juiste maatstreep met koud water, zonder deksel plaats je de pasta in de microgolf op 700 Watt! Pasta de dubbele tijd van op het pakje laten koken. Roer er nog even in met een vork zodat het water tussen alle pasta’s kan koken!
2)    Voeg de Philadelphia samen met de melk in de microplus schenkkan. 4-5 tal minuutjes in de microgolf laten smelten op volle kracht.
3)    Meng er de spekblokjes bij met behulp van de menglepel, afkruiden met peper, zout en de culinaire olie. Nog een tweetal minuutjes opwarmen!
4)    Indien je liever krokante spekblokjes eet kan je ze gerust bakken en dan ps toevoegen!
5)    Giet de gekookte spaghetti af met behulp van het deksel van de pastakoker en meng er de saus door.

TIP:
1)     Vandaag de dag bestaan er al veel verschillende soorten philadelphia kazen, misschien eens proberen met de philadelpia meditterano?
2)    Je kan ook de spekblokjes weglaten, lekker vegetarisch?!
3)    Toevoegen van andere ingrediënten is ook mogelijk: verse kruiden, gerookte zalm, pesto, tomaatjes, paprika, champignons, ...


Smakelijk !


0 reacties:

Een reactie posten