donderdag 9 juni 2011

Recept chocolademousse

Chocolademousse

Ingrediënten:
·         150 g pure chocolade
·         2 eiwitten
·         250 g mascarpone
·         30 g bloemsuiker
·         200 ml volle room
·         1 klontje boter

Tupperware-artikelen:
·         Deegkom pro 3L
·         Eischeider
·         Microplus 1 L
·         Klopper
·         Speedychef
·         Siliconen spatel
·         Menglepel

Werkwijze:
1)     Breek de chocolade in kleinere stukken en voeg er ook de boter aan toe in de Microplus 1L. 1 min op halve kracht (350WATT), roeren met de klopper en eventueel nog een half minuutje. Zet het deksel open dat het even kan afkoelen.
2)    Scheid de eidooiers van de eiwitten door de eischeider te gebruiken. Klop het eiwit stijf in een zeer propere en vetvrije speedychef. Plaats in een kommetje apart en zet even weg. 
3)    Leeg je speedychef met behulp van je siliconen spatel, spoel de kloppers even af en dan kan je hem gebruiken voor de room. Afwassen hoeft niet.
4)    Klop de room met de bloemsuiker stijf in de speedychef (net geen slagroom).
5)    Voeg de mascarpone toe en meng het er onder de room met behulp van de menglepel.
6)    Meng nu ook de chocolade onder het mengsel
7)    Voeg het eiwit voorzichtjes toe in kleine delen. Hoe voorzichtiger je het doet, hoe luchtiger de chocomousse zal zijn!!
8)    Laat de chocolademousse nu minimum een uur opstijven in de koelkast!

TIP: lukt ook met andere kazen: cottage cheese, ricotta, ....
       Ook zeer lekker met melkchocolade! Wie durft eens proberen met witte chocolade?
       Laat mij weten als het lukt!

Smakelijk !

0 reacties:

Een reactie posten