maandag 20 mei 2013

Recept: aperitiefcake

Aperitiefcake

Ingrediënten:
·         6 eitjes
·         200 g zelfrijzende bloem
·         200 g emmental
·         150g ham
·         150 g boter
·         Mosterd
·         Groene kruiden peper en zout

Tupperware-artikelen:

  • Microplusschenkkan 1L
  • Deegkom
  • Klopper
  • Siliconen spatel
  • Kaasmolen
  • Pak-n-schaar
  • Crescendomaatjes
  • Turbochef
  • Kruidenmolen
  • Multiflex King
  • Speedychef

Bereiding :
  • Oven voorverwarmen op 180°, rooster er uit halen
  • Weeg de boter af en laat hem smelten in de microplus schenkkan van 1L, op 450W gedurende 1 min
  • Giet de gesmolten boter in de grote deegkom en voeg er de eidooiers en bloem aan toe.
  • Meng goed door elkaar met behulp van de klopper.
  • Maal de kaas fijn in de kaasmolen en voeg toe.
  • Knip de ham fijn met de schaar of hak ze fijn in de turbochef, voeg toe.
  • Neem het crescendomaatje van 25 ml (soeplepel/eetlepel) , voeg twee soeplepels groene kruiden toe en twee soeplepels mosterd.
  • Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Klop het eiwit stijf in de speedychef en meng voorzichtjes ,met de siliconen spatel, onder het deeg.
  • Spoel de MF King met koud water en plaats op een koud rooster. Vul de vorm met het beslag.
  • Bak af gedurende 40 min

Tip:
Variant1: Emmental vervangen door mozzarella en ham vervangen door zwartewoudham, wat pesto toevoegen
Vegetarische variant: kaas, zongedroogde tomaatjes, gegrilde paprika en rode pesto
Variant 3: ansjovis, zongedroogde tomaten en olijfjes

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten